OVG Architecten
  • locatie
    Geel
  • bouwjaar
    2017
  • klant
    Berthout BVBA
  • type
    Nieuwbouw

Baantveld

ResidentieelProjectontwikkeling

Het complex wordt zo ingepland dat er vooraan een kwalitatief stedelijk plein ontstaat. Aan de andere zijde worden er grondgebonden woningen voorzien die mee georganiseerd zijn rond een centrale patio. De patio gaf ons ook de mogelijkheid om de densiteit op de site te optimaliseren, zonder te moeten inboeten op leefbaarheid en kwaliteit van de openbare ruimte. De centrale patio zorgt enerzijds voor de interne ontsluiting van het complex, maar ook voor voldoende licht en zicht voor de appartementen.

Aan de zijde van het stedelijke plein werd er geopteerd om enkel doorzonappartementen te voorzien zodat de slaapkamers hier uitgeven op de rustige patio. Het project omvat een diversiteit van woontypologie├źn waarbij grondgebonden woningen, appartementen met 1-2 en 3 slaapkamers worden gecombineerd.

geel-inplanting
Vorig project
Volgende project