OVG Architecten
kapellen-streepstraat-gevel-poort-mensen
 • locatie
  Kapellen
 • bouwjaar
  2016-2017
 • klant
  Steen vastgoed
 • type
  Nieuwbouw

Streepstraat

MasterplanningResidentieelProjectontwikkeling

De eigendom van de familie Speth in Kapellen wordt in een aantal loten opgesplitst, waarbij het stedenbouwkundig plan voorziet in de renovatie van de voormalige woning met zijn bijgebouwen tot een cohousing project voor 4 gezinnen en de realisatie van twee appartementsgebouwen gelegen tussen de Streepstraat en een natuurgebied. De te ontwikkelen site aan de Streepstraat herbergt een aantal prominente randvoorwaarden, namelijk een oude watertoren, het achterliggende beschermde landschap ‘Het Rood en omgeving’ en de aanwezigheid van een zeer waardevol bomenbestand.

De inplanting van de twee appartementsgebouwen zorgt voor een optimale relatie tussen het landschap en de integratie van het waardevolle bomenbestand,en geeft de bestaande watertoren voldoende ruimte om als landmark te kunnen blijven fungeren. Door de appartementsgebouwen voldoende terug te trekken ten opzichte van de straat, wordt er een groen rustpunt voor de omgeving gecreëerd.

Naast het bewaken van een vlot vergunningstraject zagen wij een doorgedreven afstemming van de structuur, architectuur en akoestisch comfort mee als onze taak om de bouwkost te optimaliseren. De compactheid en flexibiliteit van de appartementen is van belang om een rationeel en duurzaam project te kunnen ontwikkelen.

streepstraat-inplantingsplan
Vorig project
Volgende project